Kars’ta Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfları Açıldı


Kars'ta Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile belediye işbirliğinde hayata geçirilen Akıl Küpü Projesi kapsamında, 12 okulda "akıl ve zeka oyunları" sınıfı oluşturuldu.

Proje kapsamında Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu tarafından 54 öğretmene akıl ve zeka oyunları eğitimi verildi.

Çalışmayla, öğrencilerin oyun oynayarak karar verme, sorun çözme, odaklanma, akıl ve mantık yürütme, görsel algılama ve soyut düşünme üzere yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Vali ve Belediye Lider Vekili Ziya Polat, akıl ve zeka oyunları sınıflarının kentte birinci olduğunu söyledi.

"Mutlu çocuklar olarak eğitim almalarını istiyoruz"

"Çocuklarımıza eğitim verdiğimiz 54 öğretmenimiz var. Çocuklarımızın akıl ve zeka oyunu oynarken, günümüzün en makûs alışkanlıklarından birisi olan maalesef teknoloji bağımlılığından da kurtulmasını istiyoruz. Yavrularımız, okullardaki akademik başarıda ağır gayret sarf ediyor. Onlara bir mola vermek, molada da oyunlarla sorgulayan, düşünen jenerasyonlar yetiştirmek için bu sınıfları açtık. Çocuklarımızın eğlenceli vakit geçirmesini diliyorum. Keyifli çocuklar olarak eğitim almalarını istiyoruz. Allah yollarını açık etsin. 12 sınıfımız şimdilik iyi uğurlu olsun. İlerleyen vakitte da her ilçemize bir akıl ve zeka oyunları sınıfı açacağız. Duruma nazaran kıymetlendirme yapacağız."

Polat, Türkiye'de zeka oyunlarına katılmayan vilayetlerden biri olduklarına işaret ederek, mayıs ayında bu alanda Rize'de yapılacak Türkiye şampiyonasına gidecek takımları kentten yolcu edeceklerini belirtti.

Kaynak: AA / Yeni