DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Kars
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde Hafta Sonu Yoğunluğu

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde Hafta Sonu Yoğunluğu

ABONE OL
Şubat 11, 2024 12:12
Sarıkamış Kayak Merkezi’nde Hafta Sonu Yoğunluğu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye‘nin kıymetli kış turizm merkezleri ortasında yer alan Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki 2 bin 634 rakımlı Sarıkamış Kayak Merkezi’nde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.

Sarıçam ormanları ortasında uzun pistleri ve kristal karı ile bilinen kayak merkezinde kar kalınlığı 160 santimetreye ulaştı. Türkiye’nin birçok bölgesinden, etraf vilayet ve ilçelerden gelen vatandaşlar, kayak, kızak ve snowboard yaparak karın keyfini doyasıya yaşadı.

Kayak merkezinde kayak ve snowboard eğitmenliği yapan Mustafa Nar, AA muhabirine, kar kalitesinin ve pistlerin, kayak için üst seviyede olduğunu söyledi.

Nar, hava sıcaklığının âlâ olduğunu belirterek, “Hava hoş tekrar yağış bekliyoruz, sömestir çok ağır geçti, akabinde doluluk devam ediyor. Mart ayına kadar dolu geçeceğini iddia ediyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin akın akın Sarıkamış’a geldiğini görüyoruz. Herkesi kayak merkezine bekliyoruz.” dedi.

İstanbul’dan gelen kayaksever Can Başar Turgut da Sarıkamış’ı çok beğendiklerini tabir ederek, “Sarıkamış’ta sarıçamlar ortasında, kristal kar üzerinde kayak nitekim çok hoş. Hava hoş, beşerler hoş, Sarıkamış’ta kayağın tadını çıkarıyoruz.” diye konuştu.

Kayak merkezinin 5 telesiyeji, toplam 30 kilometreyi bulan farklı uzunluklarda 9 pisti bulunuyor.

Kaynak: AA / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al