DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22693172,16%
Kars
23°

HAFİF YAĞMUR

17:12

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

13 Yaşındaki Berna Karabulut’un Aile Meclisi Kararıyla Öldürüldüğü Ortaya Çıktı

13 Yaşındaki Berna Karabulut’un Aile Meclisi Kararıyla Öldürüldüğü Ortaya Çıktı

ABONE OL
Şubat 5, 2024 15:36
13 Yaşındaki Berna Karabulut’un Aile Meclisi Kararıyla Öldürüldüğü Ortaya Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KARS Barosu Lideri Avukat Fettah Çapkurt, meskende tabancayla intihar ettiği öne sürülen Berna Karabulut’un (13) 3 yıl sonra aile meclisinin kararıyla öldürüldüğünün ortaya çıktığı olaya ait basın toplantısı düzenledi. Çapkurt, zımnilik kararı getirilen evrakta kanıtların toplanmasının akabinde açılacak olan kamu davasının takipçisi olacaklarını söyledi.

Olay, 21 Aralık 2021’de Kağızman ilçesi Karabağ köyünde meydana geldi. Berna Karabulut’un meskende bulunan ruhsatsız tabanca ile kendini başından vurduğu ihbarı üzerine adrese jandarma ve sıhhat takımı sevk edildi. Sıhhat grubu, Berna Karabulut’un ömrünü yitirdiğini tespit etti. Karabulut’un cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Olayla ilgili sözlerine başvurulan aile fertleri, Berna’nın intihar ettiğini ileri sürdü.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Vilayet Jandarma Komutanlığı’nca, JASAT işçisinden oluşan müşterek özel takım kuruldu. Evrak kapsamındaki kanıtların tekrar incelenmesi ve elde edilen yeni bilgilerin kıymetlendirilmesi sonucunda; Berna Karabulut’un babası M.K. (65), annesi F.K. (59), kardeşleri İ.K. (36), M.K. (18) ve B.K. (16) gözaltına alındı. Gözaltındaki aile, birinci başta kızlarının intihar ettiğini argüman etti. Lakin daha sonra, verilen sözlerde Berna Karabulut’un, ailenin aldığı kararla ‘namus meselesi’ mazeretiyle öldürüldüğü ortaya çıktı. Süreçlerin akabinde sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden baba M.K. ve ağabeyi İ.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Anne F.K. ve başka ağabeyi M.K. ile B.K. isimli denetim koşuluyla hür bırakıldı.

‘MUHTEMELEN KAMU DAVASI AÇILACAK’

Kars Baro Lideri Avukat Fettah Çapkurt, olaya ait basın toplantısı düzenledi. Hizmet binasındaki toplantıda soruşturmanın bilinmeyen yürütüldüğünü söyleyen Baro Lideri Avukat Fettah Çapkurt, olaya ait yargı süreciyle ilgili kamuoyuna açıklama yapma gereği duyduklarını bildirdi. Soruşturmanın hala devam ettiğini belirten Çapkurt, “Soruşturma bâtın olarak yürütülmekte. Kanıtlar toplandıktan sonra soruşturma makamınca ilgililer hakkında muhtemelen kamu davası açılacaktır ve bu davayı gerek Çocuk Hakları gerekse Bayan Hakları Kurulumuz müdahalede bulunacaktır. B.K.’nin vefatıyla ilgili bâtın kalan ayrıntıların ortaya çıkarılması tarafındaki çalışmalarımız olacaktır, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizi bildirmek istiyorum” diye konuştu.

‘İntihar etti’ denilen Berna Karabulut’un aile içi şiddetle katledildiğini söyleyen Kars Barosu Çocuk Hakları Komite Lideri Avukat Aksiyon Anlı ise “Basına da yansıdığı biçimiyle Kağızman’a bağlı Karabağ köyünde 2021 yılında kız çocuğu B.K’nin ömrünü yitirdiği vahim olayla ilgili Baromuz Çocuk Hakları Komitesince açıklamayı kamu oyuna yapma gereği hasıl olmuştur. 13 yaşındaki B.K.’nın 2021 yılındaki ömrünü yitirdiği olayla ilgili evvelce kız çocuğunun konutlarındaki ruhsatsız tabanca ile başına ateş etmek suretiyle intihar ettiği öne sürülmüş ise de soruşturma makamınca soruşturmanın genişletilerek kanıtların tekrar kıymetlendirilmesi sonucu 13 yaşındaki kız çocuğu B.K.’nın aile içi şiddetle katledildiği tezine ait kuvvetli kabahat kuşkusunu ortaya koyan kanıtlar ortaya çıkmıştır. Gözaltına alınan B.K.’nın babası ve ağabeyi isnat edilen kabahat nedeniyle Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanmış, annesi başka iki kardeşi ise isimli denetim ile özgür bırakılmıştır” dedi.

‘HUKUKİ SÜRECİ SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ’

Hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurgulayan Kars Barosu Bayan Hakları Kurul Lideri Avukat Şeyda Uzunluk ise “Maalesef vahim nitelikteki bir olayla karşı karşıyayız. Ömrünü yitiren B.K. ile ilgili yargı süreci şu anda soruşturma kademesindedir. Soruşturma tamamlanıp kamu davası açıldığında Çocuk Hakları Kurulumuzla birlikte Bayan Hakları Komitemizce davaya müdahalede bulunarak B.K.’nın vefatıyla ilgili tüm konuların ortaya çıkarılması için tüzel süreci sonuna kadar takip edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al