DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2154917-0,10%
Kars

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AB Büyükelçileri Kars’a Geldi

AB Büyükelçileri Kars’a Geldi

ABONE OL
Şubat 5, 2024 08:12
AB Büyükelçileri Kars’a Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği Delegasyonu Türkiye Heyeti Lideri Jurgis Vilcinskas ve beraberindeki AB Ülkeleri Büyükelçi Yardımcıları KATSO Lideri Kadir Bozan ve idaresiyle bir ortaya geldi.

Bir dizi temas ve açılışlarda bulunmak üzere Kars‘a gelen AB Türkiye Delegasyonu Lider Yardımcısı Büyükelçi Jurgis Vilcinskas ve beraberindeki AB Ülkeleri Büyükelçi Yardımcılarını KATSO Lideri Kadir Bozan ile Meclis üyeleri karşıladı.

AB Büyükelçileri için organize edilen toplantıya KATSO Lideri Kadir Bozan, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Lideri Murat Bakırhan, Kars Ticaret Borsası Lideri Metin Durmuş, Kars Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Lideri Eren Alp ve KATSO Meclis Üyeleri ile İşadamları iştirak sağladı.

KATSO Lideri Kadir Bozan, AB Türkiye Delegasyonu temsilcilerini Kars’ta ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söz etti.

Kars ve bölgenin genel ekonomik durumu hakkında bilgiler veren Bozan, “Kars’ın ülke genelinde meşhur olan ve Avrupa Pazarına açılmayı bekleyen eserleri bulunmaktadır. Bu eserleri lojistik problemler ve kargo imkanları münasebetiyle AB ülkelerine ihraç etmekte zahmet çekmekteyiz. Lakin, AB ülkeleri ile kuracağımız ticari iştiraklerle bu problemleri aşacağımızı, bu sayede AB Pazarında Kars olarak yer alabileceğimize inancımız tamdır” dedi.

Başkan Kadir Bozan, “AB ülkeleri ile son periyotlarda vize meseleleri yaşanmaktadır. Vize müracaatlarında iş adamlarımız için 3-4 ay sonrasına randevu oluşturulmaktadır. Bu durumun iş adamlarımızı ziyadesiyle mağdur etmekte, ticaretimize darbe vurmaktadır. Bu noktada AB Büyükelçi yardımcılarımızdan mevzunun tahliline ait gerekli önlemleri almalarını ve mağduriyetlerin önlenmesine ait takviyelerini talep ediyorum” diye konuştu.

AB Büyükelçi yardımcılarına Kars’ta üretilen ve ülke genelinde meşhur olan Kars Hafriyat, Kars Kaşar Peyniri, Kars Gravyer Peyniri, Kars Balı üzere eserlerin de tanıtımını yapan Lider Bozan, Kars yöresel eserlerinin Büyükelçi yardımcıları vasıtasıyla AB piyasalarında tanıtılmasını ve Kars’tan talep edilmesi durumunda bu eserlerin AB piyasalarında yerini alabileceğini kaydetti.

Ayrıca, Sarıkamış Kayak Tesisi hakkında bilgi veren Lider Bozan, Sarıkamış Kayak Tesisinin Türkiye’nin en hoş kayak tesislerinden birisi olduğunu, kar kalitesi ve kayak imkanları bakımından Dünya çapında kaliteli özelliklere sahip bir merkez olduğunu belirterek, Sarıkamış Kayak Merkezi’nin AB ülkelerinde tanıtılması mevzularında Büyükelçi Yardımcılarından takviye istedi.

Toplantı esnasında AB Büyükelçileri dal bazında iş adamlarına sorular sorarak Kars İktisadı ve sektörel sıkıntılar ve fırsatlar hakkında iş adamlarından bilgi aldı.

Ziyaretten son derece şad olduklarını söz eden AB Delegasyonu Lider Jurgis Vilcinskas, misafirperverliklerinden dolayı KATSO Lideri Kadir Bozan’a ve İşadamlarına teşekkür etti. – KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İktisat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al