DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22331770,62%
Kars
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak: Sarıkamış, fedakarlığın, cüretin ve vatan sevgisinin destanıdır
  • Kars Haber
  • Ekonomi
  • Kars Haber
  • Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak: Sarıkamış, fedakarlığın, cüretin ve vatan sevgisinin destanıdır

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak: Sarıkamış, fedakarlığın, cüretin ve vatan sevgisinin destanıdır

ABONE OL
Ocak 5, 2024 16:24
Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak: Sarıkamış, fedakarlığın, cüretin ve vatan sevgisinin destanıdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, Sarıkamış’ın fedakarlığın, yüreğin, inancın ve vatan sevgisinin destanı olduğunu söyledi.

Sarıkamış Harekatı’nın 109’uncu yılı aktiflikleri kapsamında, Kars‘ın Sarıkamış ilçesindeki bir otelde şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.

Madak, programda, tarihin en hüzünlü sayfalarından birini oluşturan Sarıkamış şehitlerini anmak için bir ortaya geldiklerini, 109 yıl evvel kanlarıyla, canlarıyla, bu toprakları bizlere vatan yapan, ulu bayrağı göklerde dalgalandıran aziz milleti ebediyete bağlayan kahramanları rahmetle andıklarını belirtti.

Sarıkamış şehitlerinin tüm mazlum milletlerin de örnek aldığı kahramanlık destanı olduğunu söz eden Madak, şunları söyledi:

“Sarıkamış aziz milletimizin fedakarlığının, yüreğinin, inancının ve vatan sevgisinin de destanıdır. Sarıkamış, tarih boyunca verdiğimiz bağımsızlık çabasının en kıymetli sembollerinden birisidir. Necip milletimizin karşısına çıkan her zorluğu aşabileceği, her çabayı kazanabileceğinin dokümanıdır. Sarıkamış’ta şehit olan 90 bin vatan evladı, Rus ordularına karşı değil tıpkı vakitte dondurucu soğuğa, açlığa hastalığa karşı da uğraş etmiştir. Onlar bembeyaz karları kefen yapıp Allah diyerek bu aziz vatanı için, bizler için canlarını feda ettiler.”

Kars Valisi ve Belediye Lider Vekili Ziya Polat da Sarıkamış’ın Türk harp tarihinin değerli muharebelerine sahne olduğunu, ordunun çok ağır koşullar altında hem düşmanla hem salgın hastalıklarla hem de soğuk kış kurallarına karşı kahramanca gayret ettiğini kaydetti.

Sarıkamış’ın şehit olurken bile kol kola giren ve ebediyete yol alan Mehmetçiğin, fedakarlık ve kahramanlık örneği olduğunu anlatan Polat, şunları söyledi:

“Sarıkamış, aziz milletimizin bu kutsal vatanı müdafaa etmek için bir hilal uğruna her türlü zorluğu göze alabileceğinin ispatıdır. Bin yıldır üzerinde yaşadığımız bu kutsal topraklarda bugün özgür bir formda yaşayabiliyorsak, burada huzurlu bir biçimde bir ortaya gelebiliyorsak, mukaddesatımız muhafaza altındaysa, ezanlar semada yankılanıyorsa, ulu bayrağımız dalgalanıyorsa, elbet ki bunu bedelini canıyla, kanıyla ödeyen aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.”

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ise tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, şöyle konuştu:

Kaynak: AA / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al