DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22370010,86%
Kars
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, DEM Parti’nin yürüyüşüne reaksiyon gösterdi

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, DEM Parti’nin yürüyüşüne reaksiyon gösterdi

ABONE OL
Ocak 31, 2024 21:00
AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, DEM Parti’nin yürüyüşüne reaksiyon gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, DEM Parti’nin yarın kentte düzenleyeceği yürüyüşe reaksiyon gösterdi.

Çalkın, yaptığı yazılı açıklamada, DEM Parti’nin Kürt meselesini Abdullah Öcalan’dan ibaret gördüğünü lakin ülkede bu türlü bir sorunun kalmadığını belirtti.

Ülkede PKK ve uzantılarıyla ilgili sıkıntısının bulunduğunu söz eden Çalkın, şunları kaydetti:

“DEM Parti Eş Lideri Tülay Hatimoğulları Oruç ve TBMM Küme Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit yapmış oldukları zehir zemberek açıklamalarda, İmralı’da tutuklu olan terörist başı Öcalan için Kars’tan başlayarak bir yürüyüş tertip edeceklerini açıklamışlardır. Bu bozuk, provokatör zihniyet, birebir senaryo ve palavralar ile Kürt halkına, demokratlara, sanatkarlara, barışseverlere davette bulunuyor. Kürtleri daima kendi karanlık emelleri için istismar eden, kullanmak isteyen bu yapılanma, batıl, kirli, kokuşmuş emelleri için Kürtlerin saf, pak, vatansever bayanlarını, çocuklarını kaos çıkarmak için sokaklara çağırıyor.”

Çalkın, “Bu kadar zulmüne, şiddetine, suikastlerine, istismarlarına karşın, PKK’yı kınayamayan, hareketlerine ses çıkarmayan, hatta sonuna mukadderat takviyesini eksik etmeyen, bu vatanın birliği ve dirliği ile alakası olmayan bu yapılanmanın, barışı, demokrasiyi savunması koca bir palavradan ibarettir. Bu büyük bir çelişkidir, bu kavramları kullanarak Kürtleri istismar etmektedirler. Hakikaten samimiyseler, Kürtler için güzel bir şeyler yapmak istiyorlarsa, 1 Şubat’ta katil Öcalan için değil, PKK’nın bölücü hareketlerinden vazgeçmesi, silahlarını bırakması için davette bulunmaları gerekiyor. Kürt kardeşlerime, Karslı hemşerilerime, canlarıma, demokratlara, aydınlara sesleniyorum. Bu bölücü yapılanmanın pis emellerine alet olmayalım, bunların davetlerine uymayalım. 1 Şubat’ta sokaklara inmeyerek, ülkemizde gerçek barışa, birliğe daima birlikte hizmet etmiş olalım.” Sözlerini kullandı.

Kaynak: AA / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al