DOLAR 32,2449 -0.01%
EURO 34,8378 0.4%
ALTIN 2.419,191,10
BITCOIN 1999404-1,02%
Kars
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Çıldır Gölü, dondurucu soğuklarla cümbüş yeri oldu

Çıldır Gölü, dondurucu soğuklarla cümbüş yeri oldu

ABONE OL
Ocak 18, 2024 07:12
Çıldır Gölü, dondurucu soğuklarla cümbüş yeri oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DOĞU Anadolu Bölgesi’nin Van’dan sonra ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü’nün yüzeyi dondurucu soğuklar nedeniyle büsbütün buz tutunca her yıl olduğu üzere bu yıl da tatilcilerin cümbüş yeri oldu. Atlı kızak gezintisi, Eskimo yolu balık avlama, semaverde çay keyfi ve halay çekme üzere birçok aktifliğe konut sahipliği yapan Çıldır Gölü, seyahat çeşidine çıkanlardan ağır ilgi görüyor.

Ardahan ve Kars vilayet sonları içerisinde kalan, 123 kilometrekare alanı ile Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük tatlı suyu ve en büyük ikinci gölü olan Çıldır Gölü, deniz düzeyinden 1959 metre yükseklikte. En derin noktası 42 metre, etrafı ise yaklaşık 60 kilometre olan gölün yüzeyindeki buzun kalınlığı 1 metreyi buluyor. Kışın yüzeyi buz tuttuğu için köylülerin üzerinden ulaşım sağladığı Çıldır Gölü, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Yaz ve kış başka bir hoşluğa bürünen Çıldır Gölü’nü, Ankara- Kars ortası sefer yapan Turistik Doğu Ekspresi’nin yanı sıra kara ve hava yoluyla gelen çok sayıda yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Gölün buz tutan yüzeyinde kimi buz pateni yapıyor, kimi atlı kızaklarla gezintiye çıkıyor kimi de Eskimo yordamı balık avlıyor. Üşüyenlere göl üzerinde yakılan semaverde çay ikram ediliyor. Kıyıdaki restoranlarda bölgeye has balıkları yiyen tatilciler, günü göl üzerinde halay çekerek noktalıyor.

KIŞIN ZİYARETÇİ SAYISI DAHA ÇOK

Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlere atlı kızakları ile hizmet veren Kars’ın Arpaçay ilçesinin Taşdemir köyünden Ercan Taşdemir, “Yaz ve kış Çıldır Gölü’ne ilgi var. Ancak kışın gölün yüzeyi büsbütün donması daha cazip hale geldiği için bu mevsimde ziyaretçi sayısı daha çok oluyor. Biz burada atlı kızaklarla gelen konuklara hizmet vermekteyiz” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al