DOLAR 32,2257 -0.06%
EURO 34,6518 -0.1%
ALTIN 2.393,680,03
BITCOIN 1964086-2,25%
Kars
10°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DEM Parti, Kürt probleminin tahlili için yürüyüş başlatacak

DEM Parti, Kürt probleminin tahlili için yürüyüş başlatacak

ABONE OL
Ocak 31, 2024 14:12
DEM Parti, Kürt probleminin tahlili için yürüyüş başlatacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HALKLARIN Eşitlik ve Demokrasi Partisi ( Dem Parti ) Eş Genel Lideri Tülay Hatimoğulları Oruç, Kürt probleminin barışçıl yollarla tahlili için Kars ve Van’da yarın yürüyüş başlatacaklarını söyledi. Oruç, yürüyüşün 15 Şubat’a kadar süreceğini belirtti.

Dem Parti Eş Genel Lideri Tülay Hatimoğulları Oruç, Kars’ta partililerle buluştu. Parti binasında basın açıklaması yapan Oruç, yarın ‘Özgürlük yürüyüşü’ ismiyle yürüyüş başlatacaklarını bildirdi. Kars ve Van’dan başlayacak yürüyüşün 15 Şubat’a kadar süreceğini tabir eden Oruç, “Bugün burada benim bulunma sebebim; yarın başlayacak olan büyük özgürlük yürüyüşüdür. Büyük özgürlük yürüyüşü, Kürt sıkıntısının barışçıl ve demokratik formüllerle çözülmesi için ve birebir vakitte İmralı tecridi, ağırlaştırılmış tecrit altında bulunan sayın Öcalan’ın özgürlüğü ve üzerindeki tecridin kırılması için yola koyuluyoruz. Bu nedenle başlatılan yürüyüşe biz DEM Parti olarak takviyemizi sunuyoruz. Yarın büyük yürüyüşümüzün startı iki noktadan verilecek. Biri Kars, oburu Van olacak ve yarın başlayacak olan bu özgürlük yürüyüşümüzün en temel hedeflerinden biri, cezaevlerinde tıpkı hedefle başlamış olan açlık grevi ve tekrar dışarıda annelerimizin öncülüğüyle devam eden adalet nöbetine dayanak olmaktır” diye konuştu.

Oruç, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Kürt meselesinden ötürü Türkiye’deki başta Kürt halkı olmak üzere bütün halklar çok acı çekti. Artık bizler barış vaktinin gelip geçtiğini söylüyoruz. DEM Parti olarak bir diyalog ve müzakare partisi olarak Kürt sorunun barışçıl ve demokratik prosedürlerle tahlili konusunda bizler kapıların açılması, aralanması için elimizden gelen çabayı parlamentoda da siz bedelli halklarımızla birlikte sokaklarda, meydanlarda, kentlerimizde sürdürmeye devam edeceğiz. Ümit ediyoruz ki bu bahiste açlık grevleri daha ağırlaştırılmış bir tabloya dönüşmeden evvel bir adım atılır ve bir yol açılır. Ben bu his ve fikirlerle hepinizi selamlıyorum yarın başlayacak yürüyüşe de bütün kıymetli halklarımızın iştirakini bekliyoruz. Kars’ta savlı olduğumuz her yeri az farkla kaçırdığımız tüm belediyeleri alarak cezaevinde bulunan ve özgürlük gayretini hayatın her alanında veren halklarımıza, arkadaşlarımıza yoldaşlarımıza 31 Mart’ta büyük zaferin ikramını sunacağız.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Siyaset

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al