DOLAR 32,2057 -0.02%
EURO 35,4125 0.35%
ALTIN 2.512,500,49
BITCOIN 2143624-0,67%
Kars
12°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Doğu Anadolu’nun Çukurovası Iğdır’da Birinci Kar Yağışı

Doğu Anadolu’nun Çukurovası Iğdır’da Birinci Kar Yağışı

ABONE OL
Aralık 25, 2023 12:36
Doğu Anadolu’nun Çukurovası Iğdır’da Birinci Kar Yağışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DOĞU Anadolu’nun Çukurovası olarak bilinen Iğdır’a, kış döneminin birinci karı düştü. Kar Ardahan‘ı beyaza bürürken, Kars’ta Susuz- Ardahan karayolu ile Kağızman- Cumaçay karayolunun 0- 18 kilometresi ortası ve Selim- Bozkuş- Göle karayolunun 7- 15 kilometreleri ortası ulaşıma kapandı.

İklimi ve coğrafik şartlarıyla birçok tarım eserinin yetiştirildiği, 850 metre rakımıyla ‘Doğu’nun Çukurovası’ olarak anılan Iğdır’a, bu kış döneminde birinci defa kar yağdı. Akşam saatlerinde başlayan karla, kentin yüksek kısımları beyaza büründü. Iğdırlılar, kar yağışını ‘Bereket’ diyerek sevinçle karşıladı.

ARDAHAN’A BEYAZ ÖRTÜ

Ardahan’da öğlen saatlerinde başlayan kar, kenti tesiri altına aldı. Kent merkezi beyaza büründü, ağaçlar ve arabalar karla kaplandı. Kar sebebiyle kentin yüksek rakımlı geçitlerinde ise ulaşımda aksamalar yaşandı. Ardahan Valiliği, olumsuz hava şartlarına bağlı fırtına, mahsur kalma ve soba zehirlenmelerine karşı bölge halkını uyardı.

KARS’TA KAR VE TİPİ KARAYOLUNU KAPATTI

Kars’ta tesirli olan kar ve tipi nedeniyle kimi karayolları ulaşıma kapandı. Kenti etkileyen kar ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Susuz- Ardahan karayolu ile Kağızman- Cumaçay karayolunun 0-18 kilometre ortası ve Selim-Bozkuş-Göle karayolunun 7-15 kilometre ortasının, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi.

6 ARACIN KARIŞTIĞI ZİNCİRLEME KAZA

Kars’ta birdenbire başlayan ağır kar ve tipi nedeniyle yollar kapandı. Kayganlaşan yolda çok sayıda kaza oldu. Şoförler, araçlarıyla ilerlemekte zahmet çekerken, görüş arası de düştü. Susuz ilçesi İncilipınar köyü mevkisinde 1 TIR, 1 kamyonet ve 4 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye Susuz Jandarma Komutanlığı, polis, itfaiye, sıhhat ve Karayolları grupları sevk edildi. Yaralanan 4 kişi, ambulansla hastaneye sevk edilirken, kaza nedeniyle trafik durdu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al