DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2056325-0,68%
Kars
20°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kars ve etraf vilayetlerde Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşları oy kullanmak için sandık başına gitti
  • Kars Haber
  • Ekonomi
  • Kars Haber
  • Kars ve etraf vilayetlerde Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşları oy kullanmak için sandık başına gitti

Kars ve etraf vilayetlerde Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşları oy kullanmak için sandık başına gitti

ABONE OL
Şubat 7, 2024 19:36
Kars ve etraf vilayetlerde Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşları oy kullanmak için sandık başına gitti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KARS ve etraf vilayetlerde yaşayan Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşları, cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmak için sandık başına gitti. Mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yine aday olduğu seçimde, 7 aday, 7 yıllık periyotta Azerbaycan’ı yönetmek için yarışıyor.

Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosluğu’nda kurulan sandıkta oy kullanma süreci saat 08.00 prestijiyle başladı. Azerbaycan’da, Ermeni güçlerin işgalinden kurtarılan Karabağ’da yaklaşık 30 yıl sonra birinci defa sandıkların kurulması sebebiyle ‘Zafer seçimi’ olarak nitelendirilen seçimler için Kars’ta oy kullanma süreci saat 19.00’a kadar sürecek.

Kars, Ardahan, Ağrı, Artvin, Adıyaman, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Hakkari, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Tuncel ve Van’daki Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşları Kars Başkonsolosluğu’na gelerek oylarını kullandı. Türkiye’deki Azerbaycan vatandaşları Kars’ın yanı sıra Ankara ve İstanbul’da kurulan sandıklarda oylarını kullanabilecek.

‘ÜLKEMİZ İÇİN İYİ UĞURLU OLSUN İNŞALLAH’

Tüm Azerbaycan vatandaşlarını saat 19.00’da sona erecek olan Cumhurbaşkanı seçimi için sandıklara davet eden Azerbaycan Kars Başkonsolosu Işığı Guliyev, Azerbaycan Cumhuriyeti’nde gerçekleşen cumhurbaşkanı seçimleri için Kars Başkonsolosluğumuzda seçim sandığı kurduk. Türkiye’nin 28 vilayetine hizmet veren Kars Başkonsolosluğu, bu vilayetlerde yaşayan vatandaşların burada oy kullanması için bütün imkanları sağlamıştır. Bunu belirtmek isterim ki 44 günlük muharebeden sonra Muzaffer Başkomutanımız bütün işgalde olan topraklarımızı işgalden azat ederek bugün gerçekleşen seçimlerin bütün Azerbaycan’da yapılmasını sağlamıştır. Bütün Azerbaycan vatandaşlarımızı gün sonuna kadar oy kullanmaya davet ediyorum ve onlar da kendi hislerini sandıklara yansıtsınlar. Ülkemiz için güzel uğurlu olsun inşallah sözlerini kullandı.

‘HER ŞEY GÜZELİYLE HOŞ OLACAK’

Seçime katılmak üzere Kars’a gelen Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencilerinden Azerbaycan vatandaşı Ofelya Babayeva, Bugün gerçekleştirilen seçim Azerbaycan ve bizim için kıymetlidir. Bir vatandaş ve bir öğrenci olarak burada seçime katıldığım için çok sevinçliyim. Kanunlarımıza uygun, şeffaf olarak gerçekleştirilen bu seçimde ben de kendi seçimi geçekleştirdim. İnşallah her şey iyisiyle hoş olacak dedi.

Seçime katılarak oy kullanan Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencilerinden Faig İsayev ise bu yılki Cumhurbaşkanı seçimlerine katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ve seçimlerin şeffaf bir halde geçirildiğini söyledi.

‘ÇOK BÜYÜK ONURLA BU SEÇİME KATILDIM’

Kars’ta 30 yıldır yaşayan ve birinci sefer cumhurbaşkanı seçimine katılan Kafkas Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hacali Necefoğlu da Bugün hayatımın en manalı günlerden biri. Türkiye’de Azerbaycan vatandaşı olarak yaşadığım bu 30 yılda birinci kere Azerbaycan’daki cumhurbaşkanı seçimine katılma imkanım oldu. Bugünkü seçimin çok büyük manası ve ehemmiyeti var. Azerbaycan’ın bağımsızlığını kazandığından bu yana seçimler işgalden ötürü tüm topraklarımızda yapılmıyordu lakin bugün işgalden azat olunmuş topraklar da dahil Azerbaycan’ın bütün toprağında cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmaktadır. Tıpkı vakitte Azerbaycan toprağı olan Kars Başkonsolosluğu binasında da seçim yapılıyor. Çok büyük onurla bu seçime katıldım diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al