DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22425881,08%
Kars
16°

HAFİF YAĞMUR

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası düzenlendi

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası düzenlendi

ABONE OL
Ocak 10, 2024 09:48
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kars‘ın Sarıkamış ilçesinde Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası münasebetiyle bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Sarıkamış İlçe Sıhhat Müdürlüğünce Halk Eğitim Merkezinde kamu ve sivil toplum kuruluşları için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İlçe Sıhhat Müdürü Furkan Öztürk ve hemşire Hatice Telli tarafından veremle savaş konusunda bilgi verildi.

Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de her yılbaşından sonra 1 hafta boyunca Verem Savaş Haftasında halkı bilgilendirdiklerini söyledi.

Dünyada her sene 10 milyonun üzerinde verem hastası olduğunu ve 1,5 milyona yakın insanın hayatını kaybettiğini söz eden Öztürk, “Veremle çabayı çok önemsiyoruz, 3 haftalık öksürük şikayeti olan hastanın en yakın sıhhat kuruluşuna giderek hastalığı hakkında bilgi alabilir. Bu cins hastalarda genelde öksürük şikayeti, kan tükürme, süratli kilo kaybı ve gece terleme şikayeti olabilir. Gerekli tetkikler yapılarak teşhis konulabilir. Bizde hastalarımıza erken evrede tedbir alabilme konusunda bilgilendirmeler yapıyoruz. Pandemi sürecinden geçtiğimiz için hastalarımız maske kullanımı konusunda şuurlu. Bunun yanı sıra hijyene dikkat edilmesi gerekiyor.” dedi.

Toplantıya, Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, Belediye Lider vekili Serdar Kılıç, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Osman Kızılok, Sarıkamış İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Kuyumcu, Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi Paşa Aksoy ve STK temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al