DOLAR 32,2282 0.07%
EURO 35,0846 0.19%
ALTIN 2.528,381,12
BITCOIN 2159975-0,34%
Kars

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kars’ın soğuğu kirpik dondurdu

Kars’ın soğuğu kirpik dondurdu

ABONE OL
Şubat 5, 2024 09:48
Kars’ın soğuğu kirpik dondurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kars‘ın soğuğu kirpik dondurdu

Termometreler eksi 21’i gördü

KARS – Sibirya soğuklarının tesirli olduğu Kars‘ta termometreler eksi 21’İ gösterdi. Soğuktan vatandaşların kirpikleri dondu.

Kar yağışının akabinde Sibirya soğukları Kars‘ta tesirli olmaya devam ediyor. Hava sıcaklığının eksi 21 dereceye düştüğü kentte, sokakta yürüyen vatandaşın kirpikleri buz tuttu, hareket halindeki araçlar donarken, bir manav ise sebzelerini soğuktan korumak için üzerine battaniye örttü.

Kars‘ta soğuk hava hayatı durma noktasına getirdi. Soğuktan kapı kilitleri adeta buzla kaplandı, kentte uzun yıllardan beri manavcılık yaban Yücel Demirçiçek, zerzevatları donmasın diye battaniyeli tedbir aldı.

Yücek Demirçiçek, ” Kars‘ımız malum soğuk havalar, zerzevat meyvelerimizi korumak emeliyle üzerini örtüyoruz. Geceleri eksilerin çok üzerine çıktığı için zerzevatları korumak gayeli örtüyoruz” dedi.

“Hareket halindeki midibüs dondu”

Öte yandan çok soğuklardan Faikbey Caddesi üzerinde hareket halindeki midibüs dondu. Midibüs şoförü aracı çalıştırmak için mazot deposunun altında ateş yaktı. Daha sonra çalışan araç yoluna devam etti. Kars‘ta soğuktan sokak köpekleri ve yaban hayvanları da nasibini aldı. bir işyerinin önünde uyumaya çalışan sokak köpeğinin yüzü buz tutarken, yaban ördekleri ise tamamı donan Kars Çayı’nın açık kalan kısımlarına sıkıştı. Yiyecek bulmakta zahmet çeken yaban ördekleri kameralara yansıdı.

Termometrelerin eksi 21’i gösterdiği kentte ağaçlar buzdan çiçek açtı, vatandaşlar sokakta yürümekte zorlandı. Kars’ta hava sıcaklığı gece eksi 25 derece olurken, sabah erken saatlerde termometreler eksi 21’i gösterdi. Soğuk havanın tesirini artıracağı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al