DOLAR 32,2118 0.02%
EURO 35,0207 0.01%
ALTIN 2.513,070,51
BITCOIN 21680830,58%
Kars
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karslı öğrenciler hem oynuyor, hem de öğreniyor

Karslı öğrenciler hem oynuyor, hem de öğreniyor

ABONE OL
Ocak 19, 2024 15:24
Karslı öğrenciler hem oynuyor, hem de öğreniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karslı öğrenciler hem oynuyor, hem de öğreniyor

KARS – Kars’ta öğrenciler, “Akıl Zeka Oyunları Sınıfı”nda hem oyun oynuyor, hem de eğitim görüyor. Kars’ta birinci kere açılan Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı öğrencilerden de ağır ilgi görüyor.

Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı’nın açılışını yapan Vali Ziya Polat, “Zeka oyunları sınıflarımız Kars’ta birinci, şuan 12 sınıfımızı açtık. 12 okulumuzda akıl ve zeka oyunları sınıflarını açtık. Çocuklarımıza eğitim verdiğimiz 54 öğretmenimiz var. Biz çocuklarımızın akıl ve zeka oyunu oynarken, günümüzün en berbat alışkanlıklarından birisi olan maalesef teknoloji bağımlılığından da kurtulmasını düşünüyoruz. Okullardaki akademik başarıda ağır uğraş sarf ediyor yavrularımız, onlara bir mola vermek. Molada da sorgulayan, düşünen, oyunlarla sorgulayan düşünen kuşaklar yetiştirmek için bu sınıfları açtık” dedi.

Sınıfların açılışında Belediye, Özel Yönetim’in takviyesi olduğuna dikkat çeken Polat, “Hep söylüyoruz tüm kurum ve kuruluşlarımızla eğitimin emrindeyiz. Sınıflarımızın iyi uğurlu olmasını diliyorum. Çocuklarımızın cümbüşte vakit geçirmesini diliyorum. Memnun çocuklar olarak eğitim almalarını istiyoruz. Allah yollarını açık etsin. 12 sınıfımız şimdilik güzel uğurlu olsun. Tabi gayemiz şuan yalnızca merkezde 12 sınıf açtık. İlerleyen vakitte da her ilçemize bir akıl ve zeka oyunları sınıfı açacağız. Duruma nazaran kıymetlendirme yapacağız. Türkiye‘de zeka oyunlarına katılmayan vilayetlerden biriydik. İnşallah Mayıs’ta Rize’de yapılacak Türkiye Şampiyonası’na gidecek takımları buradan yolcu edeceğiz” diye konuştu.

Polat, daha sonra sınıfı gezdi, öğrencilerle oyunlarla oynadı. Öğrencilerin zeka oyunları karşılaşmalarını izledi. Öğrencilere muvaffakiyetler diledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al