DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20739921,23%
Kars
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kars’ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı Seçimi İçin Oy Kullanma Süreci Başladı

Kars’ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı Seçimi İçin Oy Kullanma Süreci Başladı

ABONE OL
Şubat 7, 2024 12:36
Kars’ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı Seçimi İçin Oy Kullanma Süreci Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kars ve etraf vilayetlerde yaşayan Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşları, erken cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmak için kentte sandık başına gitti.

Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosluğu’nda kurulan 1 sandıkta oy kullanma süreci saat 08.00 prestijiyle başladı. Azerbaycan’da, Ermeni güçlerin işgalinden kurtarılan Karabağ’da yaklaşık 30 yıl sonra birinci kere sandıkların kurulması hasebiyle “zafer seçimi” olarak nitelendirilen seçimler için Kars’ta da oy kullanma süreci saat 19.00’a kadar sürecek.

Kars, Ardahan, Ağrı, Artvin, Adıyaman, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Hakkari, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Tuncel ve Van’daki Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşları Kars’a gelerek oylarını kullanıyor.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Parıltısı Guliyev, Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosluğunun Türkiye’deki 28 vilayette hizmet verdiğini tabir ederek, “Türkiye’deki 28 vilayettedeki Azerbaycan vatandaşı buraya gelerek oy kullanmaktadırlar. Birinci sefer ülkemizin işgalden azat olunmuş bütün topraklarında seçimler yapılmaktadır, bizim için büyük bir bayramdır.” dedi.

Erzurum’dan gelen Ofelya Babayeva seçimin güzel olması temennisinde bulunarak, “Bugün gerçekleştirilen seçim Azerbaycan ve bizim için değerlidir. Bir vatandaş ve bir öğrenci olarak burada seçime katıldığım için çok sevinçliyim. Kanunlarımıza uygun, şeffaf olarak gerçekleştirilen bu seçimde, ben de kendi seçimimi geçekleştirdim. İnşallah her şey iyisiyle hoş olacak.” diye konuştu.

Atatürk Üniversitesinde tahsil gören Gulsevar Anavarova da Azerbaycan’daki cumhurbaşkanlığı seçimleri için Kars’ta oyları kullandıklarını tabir ederek, seçimleri güzel olması temennisinde bulundu.

Mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in tekrar aday olduğu seçimde, 7 aday, 7 yıllık devirde Azerbaycan’ı yönetmek için yarışıyor.

Türkiye’deki Azerbaycan vatandaşları, Kars’ın yanı sıra Ankara ve İstanbul’da kurulan sandıklarda da oylarını kullanabiliyor.

Kaynak: AA / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al