DOLAR 32,2160 0.03%
EURO 35,0720 0.16%
ALTIN 2.525,971,02
BITCOIN %
Kars

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KARS’ta Kayak Dönemi Öncesi Tatbikat Gerçekleştirildi

KARS’ta Kayak Dönemi Öncesi Tatbikat Gerçekleştirildi

ABONE OL
Aralık 25, 2023 09:48
KARS’ta Kayak Dönemi Öncesi Tatbikat Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KARS Vilayet Afet ve Acil Durum ( Afad ) Müdürlüğü koordinesinde 2023-2024 yılı kayak dönemi öncesi 89 işçinin iştirakiyle tatbikat gerçekleştirildi. Senaryo gereği bir otelde yaşanan patlama sonucu çıkan yangında 6 yaralı kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Birkaç gün sonra Sarıkamış Kayak Merkezinde dönemin açılacağını söyleyen Vali Ziya Polat, ‘Sezon öncesi son tatbikatımızı yaptık, kazasız belasız bir dönem diliyoruz, tüm konukları Sarıkamış Kayak Merkezine bekliyoruz’ dedi.

Senaryo gereği; Kars‘ın Sarıkamış ilçesindeki kayak merkezindeki bir otelde gaz sıkışması sonucu yangın çıktı. 112 Acil Davet Merkezine yapılan ihbar sonrası bölgeye AFAD, UMKE, Vilayet Jandarma Komutanlığı, Emniyet, JAK Timi, Vilayet Sıhhat Müdürlüğü, İtfaiye ve Vilayet Özel Yönetimi grupları sevk edildi. Yangınla birlikte otelde hasar meydana geldi ve Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer (KBRN) risk olabileceği değerlendirildi. KBRN takımının otel içerisinde yaptığı çalışma sonucu Vilayet Jandarma Komutanlığından köpekli arama kurtarma takımı, otelde mahsur kalan şahısları tespit etti. Yangında yaralanan 4 kişi tek tek kurtarılarak ambulansa taşındı. Otelin üst katlarında mahsur kalan 2 kişi ise itfaiye aracının yangın merdiveni ile bulundukları yerden alındı. 89 işçi, 20 araç, 2 iş makinesi, 7 kara aracı, 2 arama ve kurtarma köpeğinin katıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı.

‘HAFTA SONU KAR BEKLENTESİ VAR’

Kayak dönemi öncesi düzenlenen tatbikat sonrası açıklama yapan Kars Valisi ve Belediye Lider Vekili Ziya Polat, ‘Türkiye’nin gözbebeği, kristal karlar diyarı Sarıkamış Kayak Tesislerindeyiz. Buranın karı dünyada nadir rastlanan kristal kardır. Öncelikle tüm konuklarımızı burada ağırlamaktan keyifli olacağımızı belirtmek istiyoruz. Döneme çok az kaldı, inşallah birkaç güne dönemi açacağımızı düşünüyoruz. Dönem öncesinde meydana gelebilecek kazalar ile ilgili önlem emelli tatbikatlarımızı geçtiğimiz hafta yaptık, bugün de son tatbikatımızı yapıyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın iştirakiyle AFAD, Vilayet Jandarma Komutanlığı, Emniyet JAK Timi, Vilayet Sıhhat Müdürlüğü, UMKE, İtfaiye, Vilayet Özel Yönetimi takımımızla devletimizin gücü burada. İmkan olarak araç ve işçi hepsi Allah korusun rastgele bir kaza anında milletimize hizmet etmek için 7/24 alanda olacaklar. Öncelikle tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, dönem öncesi kolaylıklar diliyorum. Biz Sarıkamış Kayak Tesisinin bir marka olduğunu biliyoruz fakat bu marka bedelini düzgün tanıtmak, gelen konuklarımızı burada yeterli ağırlamak ve yeterli kanılarla göndermek istiyoruz. İnşallah bu dönemin iyi ve bereketli olmasını diliyorum. Hafta sonu Rabbim nasip ederse meteorolojiden aldığımız bilgilere nazaran kar beklentisi var, ondan sonra inşallah dönemi açmış oluruz’ diye konuştu. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al