DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22331770,62%
Kars
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kars’ta muhtaçlık sahibi çocuklara çalışma masası ve kitaplık armağan ediliyor

Kars’ta muhtaçlık sahibi çocuklara çalışma masası ve kitaplık armağan ediliyor

ABONE OL
Aralık 30, 2023 08:36
Kars’ta muhtaçlık sahibi çocuklara çalışma masası ve kitaplık armağan ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kars Valisi ve Belediye Lider Vekili Ziya Polat’ın talimatıyla belediye tarafından hayata geçirilen proje kapsamında muhtaçlık sahibi çocuklara, odalarına kurulması için çalışma masası ve kitaplık ikram edilmeye başlandı.

Belediye ve Kafkas Üniversitesi (KAÜ) işbirliğiyle yürütülen “Odam Kütüphane” projesi ile Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenen ailelerin çocukları için üniversitenin mobilya atölyesinde çalışma yapıldı.

İlk etapta gereksinim sahibi 550 öğrencinin odasının “kütüphane gibi” düzenleneceği proje kapsamında üretilen masa ve kitaplıklar, belediye takımları tarafından öğrencilere ulaştırılıyor.

Vali ve Belediye Lider Vekili Ziya Polat, AA muhabirine, her vakit muhtaçlık sahibi ailelerin yanında olduklarını söyledi.

“Yaklaşık 1 ay evvel ‘Odam Kütüphane’ projesini hayata geçirdik. Burada çocuklarımıza kitaplık armağan etme hedefi güttük. Vakıflarımız, belediyelerimiz, öğrencilerimizi konutlarında ziyaret ettiler, muhtaçlık sahibi, kitaplığı olmayan çocuklarımız tespit edildi. Kafkas Üniversitesinin atölyesini bize tahsis ettiler. Vakıf ve belediye aracılığıyla materyalini biz alıyoruz, üniversitemiz atölyesinde bunları kitaplığa çeviriyoruz.”

“Kitaplığı olmayan çocuğumuz kalmayacak”

Polat, çocukların her türlü gereksinimlerinin giderileceğini vurgulayarak, proje kapsamında birinci olarak 550 çocuğa ulaşmak istediklerini lisana getirdi.

Başvuruların ve tespit çalışmalarının devam ettiğini anlatan Polat, “Vakıf ve belediyedeki arkadaşlarımız mesken konut, mahalle mahalle gezerek tespitleri yapıyor. Yalnızca kitaplık değil, ailemizin, çocuklarımızın ne gereksinimi varsa gidermeye çalışıyoruz. İnşallah Kars’ımızda kitaplığı olmayan çocuğumuz kalmayacak diye projemizi hayata geçirdik.” sözlerini kullandı.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu da Vali Polat’ın başlattığı projeyle maddi durumu ve çalışma şartları düzgün olmayan öğrencilerin çalışma masası ve kitaplığa sahip olacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al