DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22378782,85%
Kars
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kars’ta Soğuk Hava Tesirli Oluyor: İş Yerlerinin Camları Buz Tutuyor

Kars’ta Soğuk Hava Tesirli Oluyor: İş Yerlerinin Camları Buz Tutuyor

ABONE OL
Şubat 2, 2024 14:00
Kars’ta Soğuk Hava Tesirli Oluyor: İş Yerlerinin Camları Buz Tutuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KARS’ta, soğuk hava tesirli olurken, kent merkezindeki birçok iş yerinin camları buz tuttu, kapı kilitleri dondu. Vatandaşlar araçlarını korumak için üzerine branda ve battaniye sardı.

Hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 20 derecelere kadar düştüğü Kars’ta, kaldırım ve yollarda buzlanmalar, çatılarda da dev sarkıtlar oluştu. Araçların üzeri battaniye ve brandalarla örtüldü. Çeşmeler ve akarsular ile birçok iş yerinin vitrinleri ve kapıları buz tuttu.

Vitrinde oluşan buzları bıçakla kazıyıp temizleyen manav Yücel Dereçiçek, Her sabah iş yerine geldiğinde buzla kaplanan kapı kilidini açmak için pürmüz kullanıyorum. Zerzevat ve meyve sattığımız için soba yakmıyorum. İçerideki ortalama sıcaklık, sıfırın altında 3 derece oluyor. Böylece iş yeri adeta doğal buzdolabı üzere. Eserler ziyan görmüyor. Kentte hava buz kesiyor. Bizler de vitrinleri vakit zaman bıçakla kazıyarak buzlardan arındırmaya çalışıyoruz. Kamyonetimizin mazot deposu donduğu için çok zorluk çekiyoruz. Üzerini battaniye ve brandalarla örtmemize karşın donmanın önüne geçemiyoruz. Güç günler geçiriyoruz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al