DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22426240,85%
Kars
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kars’ta Töre Cinayeti: Kız Çocuğu ‘Namus Meselesi’ Mazeretiyle Öldürüldü

Kars’ta Töre Cinayeti: Kız Çocuğu ‘Namus Meselesi’ Mazeretiyle Öldürüldü

ABONE OL
Şubat 5, 2024 10:12
Kars’ta Töre Cinayeti: Kız Çocuğu ‘Namus Meselesi’ Mazeretiyle Öldürüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KARS’ta 3 yıl evvel meskenlerinde ruhsatsız tabanca ile başından vurulan ve intihar ettiği öne sürülen kız çocuğu B.K.’nin (13) töre cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı. Ailenin aldığı kararla ‘namus meselesi’ mazeretiyle öldürüldüğü belirlenen B.K.?nin gözaltına alınan babası ve ağabeyi tutuklandı, annesi ve 2 kardeşi ise isimli denetimle özgür bırakıldı.

Olay, 21 Aralık 2021’de Kars‘ın Kağızman ilçesi Karabağ köyünde meydana geldi. B.K.?nin konutta bulunan ruhsatsız tabanca ile kendini başından vurduğu ihbarı üzerine adrese jandarma ve sıhhat grubu sevk edildi. Sıhhat grubu, B.K.?nin ömrünü yitirdiğini tespit etti. B.K.?nin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Olayla ilgili tabirlerine başvurulan aile fertleri, B.K.?nin intihar ettiğini ileri sürdü.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Kars Vilayet Jandarma Komutanlığı’nca, JASAT işçisinden oluşan müşterek özel takım kuruldu. Evrak kapsamındaki kanıtların tekrar incelenmesi ve elde edilen yeni bilgilerin kıymetlendirilmesi sonucunda; B.K.?nin babası M.K. (65), annesi F.K. (59), kardeşleri İ.K. (36), M.K. (18) ve B.K. (16) gözaltına alındı. Gözaltındaki aile, birinci başta kızlarının intihar ettiğini argüman etti. Fakat daha sonra, verilen sözlerde B.K.?nin ailenin aldığı kararla ‘namus meselesi’ mazeretiyle öldürüldüğü ortaya çıktı.

İşlemlerin akabinde sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden baba M.K. ve ağabeyi İ.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Anne F.K. ve ağabeyi M.K. ile B.K. isimli denetim kuralıyla özgür bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al