DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352671,04%
Kars
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kars’taki Ani Ören Yeri Kış Mevsiminde Ziyaretçilerini Ağırlıyor

Kars’taki Ani Ören Yeri Kış Mevsiminde Ziyaretçilerini Ağırlıyor

ABONE OL
Ocak 27, 2024 09:24
Kars’taki Ani Ören Yeri Kış Mevsiminde Ziyaretçilerini Ağırlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Kars’taki Ani Ören Yeri, ziyaretçilerini kış mevsiminde karla kaplı hoşluğuyla ağırlıyor.

Türkiye-Ermenistan hududunda yıllar boyunca farklı kültür ve medeniyetlere mesken sahipliği yapan Ani Ören Yeri, Arpaçay ilçesinin iki derin dar boğazının ortasında yer alıyor.

Yaklaşık 100 hektarlık alana kurulan, tarih boyunca Türklerin yanı sıra onlarca medeniyetin ömür bulduğu Ani’de, 970-1320 tarihleri ortasında Ermenice, Yunanca, Türkçe, Arapça, Gürcüce, Farsça olmak üzere en az altı lisan konuşulurken, Hristiyan ve Müslümanlar yan yana yaşadı.

İslam mimarisi yapıtlarını de bünyesinde barındıran ve UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’ne dahil edilen antik kent, yerli ve yabancı turistlerin her mevsim ilgisini çekiyor.

“Dünya kenti”, “medeniyetler beşiği”, “binbir kilise” ve “40 kapılı şehir” olarak bilinen Ani’ye gelen turistler, “Ebul Menucehr Camisi”, “Amenaprgiç Kilisesi”, “Ani”, “Ani Katedrali”, “Dikran Honentz Kilisesi”, “Abugamir Pahlavuni Kilisesi” üzere yapıtları ziyaret etme fırsatı buluyor.

Trenle gelen turistlerin birinci durağı Ani oluyor

Ankara’dan yola çıkan Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi ile kente gelen turistlerin birinci uğrak noktası olan Ani, şu sıralar konuklarını beyaz örtüyle kaplı hoşluğuyla ağırlıyor.

Tarihi yapıların karla kaplandığı ören yeri, kış mevsiminde de ağır ziyaret ediliyor.

Aydın’dan gelen Sevinç Yazıcı, AA muhabirine, kar yağışıyla beyaza bürünen Ani’ye hayran kaldığını söyledi.

Bölgeyi çok beğendiğini tabir eden Yazıcı, şöyle konuştu:

“Ani, eşsiz bir yer, çok farklı bir havası, kendine has bir büyüsü var. Bunu hissetmek için geldim. Burada yürüyüp vaktin nasıl geçtiğini hissetmek istedim. Ani’nin kültürel bir mozaik, ülkemizin ne kadar güçlü olduğunu gördüm. İç içe geçmiş kültür ve inançları bir ortada görmek beni çok memnun etti. Çok özel bir coğrafyada yaşadığımızı düşünüyorum. Bunu hissetmiş olmak da çok hoş.”

Meltem Balcıoğlu ise Ani’ye birinci sefer geldiğini belirterek, “Bu coğrafya büyüleyici, buranın tarihi hepimizi çok etkiledi ve bir daha geleceğiz. Ani beyaza bürünmüş haliyle daha büyüleyici oldu. Yabancı turistler buranın değerini biliyorlar, çok fazla yabancı gördüm. Umarım biz de daha çok ilgi gösteririz. Ulaşım çok kolay, buraya seyahatler yaygınlaştırırlarsa daha hoş olur.” dedi.

İzmir’den gelen Birgül Dertsiz da Ani’nin kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri olduğunu söyleyerek, herkesi bu tarihi hoşluğu gezmeye davet etti.

Kaynak: AA / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al