DOLAR 32,2048 0%
EURO 35,0031 -0.03%
ALTIN 2.501,150,03
BITCOIN 2154169-0,31%
Kars
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yüzeyi donan gölde atlı kızak heyecanı sürüyor

Yüzeyi donan gölde atlı kızak heyecanı sürüyor

ABONE OL
Şubat 5, 2024 11:00
Yüzeyi donan gölde atlı kızak heyecanı sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüzeyi donan gölde atlı kızak heyecanı sürüyor

KARS – Kars‘a gelen vatandaşların yüzeyi büsbütün buzla kaplı Çıldır Gölü‘nde atlı kızak heyecanı devam ediyor.

Doğu ve Turistik Doğu Ekspresi ve çeşit acenteleri aracılığıyla Kars‘a gelen vatandaşların birinci uğrak yeri Çıldır Gölü oluyor. Buz tutan göl üzerinde evvel yürüyüş yapan vatandaşlar, daha sonra atlı kızaklar ve kar motorlarıyla buz üzerinde heyecanlı bir seyahate çıkıyor.

Dondurucu soğuklara aldırış etmeden kar yağışı ve tipi altında atlı kızaklara binen vatandaşlar, dörtnala sürülen ve atların çektikleri kızaklarda unutulmaz bir gün yaşıyor.

Doğu Ekspresi ile Kars‘a geldiklerini tabir eden vatandaşlar, Hakan Karçın, “Turistik Doğu Ekspresi ile bu seyahate katıldık. Daha evvel duymuştuk. Lakin çok hoştu. Çıldır Gölü gerçekten tabiat olağanüstüsü bir yer. Buzun üzerinde atlarla gezdik, kar motoruyla gezdik” dedi.

“Bütün medeniyetlerin toplandığı bir şehir”

Çıldır Gölü’nde atlı kızaklarla gönüllerince eğlenen vatandaşlar, daha sonra Çıldır Gölü’nden ayrılarak Kars’a geliyor. Kars’ta UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Ani Ören Yeri başta olmak üzere tarihi ve kültürel yerleri rehberleri eşliğinde gezen vatandaşlar, Kars’tan ayrılıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al