DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22439011,23%
Kars
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kars’ta 13 Yaşındaki Kız Çocuğu Aile İçi Şiddetle Katledildi

Kars’ta 13 Yaşındaki Kız Çocuğu Aile İçi Şiddetle Katledildi

ABONE OL
Şubat 5, 2024 16:24
Kars’ta 13 Yaşındaki Kız Çocuğu Aile İçi Şiddetle Katledildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TACETTİN DURMUŞ

Kars Barosu, Kars’ın Kağızman ilçesinin Karabağ köyünde 21 Aralık 2021’de; konutlarında ruhsatsız tabanca ile başından vurularak hayatını kaybeden 13 yaşındaki kız çocuğu B.K’nın aile içi şiddetle katledildiği istikametinde kuvvetli hata kuşkusunun ortaya çıktığını açıkladı. Avukat Hareket Anlı, “13 yaşındaki kız çocuğu B.K’nın aile içi şiddetle katledildiği argümanına ait kuvvetli hata kuşkusunu ortaya koyan kanıtlar ortaya çıkmıştır. Gözaltına alınan B.K’nın babası ve ağabeyi isnat edilen cürüm nedeniyle sulh ceza hakimliğince tutuklanmış, annesi başka iki kardeşi ise isimli denetim ile özgür bırakılmıştır” dedi.

Kars Barosu Çocuk Hakları Kurulu Lideri avukat Hareket Anlı ile Bayan Kurulu Lideri avukat Şeyda Uzunluk bugün düzenledikleri basın açıklamasında 13 yaşındaki B.K’nın intihar etmediğini aile içi şiddetle katledildiği istikametinde meczuplar ortaya çıktığını söyledi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan B.K’nın babası ve ağabeyi sulh ceza hakimliğince tutuklanırken, annesi ve öteki iki kardeşi ise isimli denetim ile hür bırakıldı.

BABA VE AĞABEY TUTUKLANDI

Avukat Eylem Anlı basın toplantısında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“13 yaşındaki kız çocuğu  B.K’nın 2021 yılındaki hayatını yitirdiği olayla ilgili evvelce kız çocuğunun konutlarındaki ruhsatsız tabanca ile başına ateş etmek suretiyle intihar ettiği öne sürülmüştü. Lakin soruşturma makamınca soruşturmanın genişletilerek kanıtların tekrar kıymetlendirilmesi sonucu, 13 yaşındaki kız çocuğu B.K’nın aile içi şiddetle katledildiği argümanına ait kuvvetli hata kuşkusunu ortaya koyan kanıtlar ortaya çıkmıştır. Gözaltına alınan B.K’nın babası ve ağabeyi isnat edilen kabahat nedeniyle sulh ceza hakimliğince tutuklanmış, annesi öbür iki kardeşi ise isimli denetim ile hür bırakılmıştır.”

“HUKUKİ SÜRECİ SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ”

Kars Barosu Çocuk Hakları Kurulu Lideri avukat Şeyda Uzunluk ise yaptığı açıklamada; “Çocuk Hakları Kurulu Liderimizin da söz ettiği üzere maalesef vahim nitelikte bir olayla karşı karşıyayız. Ömrünü yitiren 13 yaşındaki B.K ile ilgili yargı süreci şuanda soruşturma evresindedir. Soruşturma tamamlanıp kamu davası açıldığında çocuk hakları kurulumuzla birlikte bayan hakları komitemizce davaya müdahalede bulunarak 13 yaşındaki B.K’nın vefatıyla ilgili tüm konuların ortaya çıkarılması için hukuksal süreci sonuna kadar takip edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Mahallî

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al