DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22413620,92%
Kars
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kars’ta yaban ördeklerinin yiyecek mesaisi başladı

Kars’ta yaban ördeklerinin yiyecek mesaisi başladı

ABONE OL
Ocak 9, 2024 08:24
Kars’ta yaban ördeklerinin yiyecek mesaisi başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kars‘ta yaban ördeklerinin yiyecek mesaisi başladı

KARS – Kars’ta yaban ördeklerinin kuvvetli kış mesaisi başladı. Soğuk havanın tesirli olduğu Kars’ta yeşilbaş yaban ördekleri yiyecek bulmak için Kars Çayı’nın geçtiği ve buz tutmadığı yerleşim alanlarına kadar geldi.

Kars’ta soğuklardan ötürü özellikli kırsal kısımlarının büsbütün doğduğu çayın açık kalan ve yerleri yaban ördeklerinin meskeni oldu.

Yem bulmakta zahmet çeken yaban ördekleri, merkeze yakın bölgelere gelerek burada karınlarını doyurmaya çalışıyor. Kış ve soğuk havanın olumsuz etkilediği yaban ördekleri, vatandaşlara aldırış etmeden karınlarını doyurmaya çalışıyor.

Yaban ördeklerinin Kars Çayı’nın buz tutmadığı bölgelerde yiyecek aradığını tabir eden vatandaşlar, “Kars’ta havaların soğuk gitmesi Kars Çayı’nın da kısmi olarak donmasına neden oldu. Yaban hayatı da bundan doğal olarak etkilendi. Yaban ördekleri kent merkezinden geçen Kars Çayı’nın donmayan kısımlarında hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Burada yemlenip hayatta kalma gayreti veriyorlar” dedi.

Öte yandan soğuklardan donan Kars Çayı’nın donmayan bölgelerinde yaban ördekleri yiyecek muhtaçlıklarını karşılıyor. Yüzlerce yaban ördeği yiyecek ararken kameralara yansıdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al